Vertrouwd:
Cosmetische ingrepen
bij en door de huisarts

Bovenooglidcorrectie

Indicatie: Wanneer u last heeft van overtollige huid van de bovenoogleden, dan kunt ervoor kiezen dit weg te laten halen. Bespreek met de arts of u hiervoor in aanmerking komt en of u eventuele medicijnen tijdelijk moet stoppen.

Voorbereiding: Stop medicatie tijdig zoals afgesproken met de arts. Gebruik de dag van de ingreep geen make-up of crèmes.

Operatie: De operatie, inclusief aftekenen, positioneren en hechten duurt in totaal ongeveer 60 minuten. Na verwijderen van de overtollige huid en een daaronder liggend reepje van de spier, wordt het bovenooglid gesloten met een niet-oplosbare hechtdraad.
 
Nabehandeling: Om de zwelling en bloeduitstorting zoveel mogelijk tegen te gaan is het advies om de eerste 24 uur zoveel mogelijk de ogen te koelen. Om de wondgenezing te bevorderen raden wij u aan de wonden de eerste week zo droog mogelijk te houden en hevige inspanning te vermijden.
 
Controle: Een week na de operatie komt u voor wondcontrole en worden de hechtingen verwijderd.

Prijs: 500 euro voor beide oogleden.

Botox

Indicatie: Botuline A wordt, in kleine hoeveelheden, gebruikt om een tijdelijke spierverslapping teweeg te brengen en kan voor zowel cosmetische als medische doeleinden gebruikt worden. Hierbij kunt u denken aan behandelingen van de fronsrimpel, kraaienpootjes, voorhoofdslijntjes, rokerslijntjes, gummy-smile en neuslift.
Medische indicatie kunnen zijn: hoofdpijn, tandenknarsen, overmatig speekselvloed, overmatig transpireren, klachten van pijn kaakkopjes of een trekkend ooglid.

Behandeling: Botulinetoxine, kortweg Botox, wordt gebruikt om spiertjes te doen ontspannen die de rimpels of klacht veroorzaken. De werking na een eerste injectie is ongeveer 3 tot 6 maanden. Nadien moet dit herhaald worden voor een langdurig resultaat.

Nabehandeling: Niet sporten en geen saunabezoek op de dag van behandeling.

Prijs: 150 Euro per zone

Fillers:

Indicatie: Fillers kunnen worden gebruikt om meer volume te creëren van bijvoorbeeld de lippen, jukbeenderen of slapen. Daarnaast kunnen sommige rimpels behandeld worden fillers, te weten: de neus-lippenplooi, marionettenlijnen en de zogenaamde rokerslijntjes rondom de lippen.
 
Behandeling: De filler wordt lokaal ingespoten. Het uiteindelijke effect hiervan moet enkele weken afgewacht worden aangezien de filler vocht aantrekt waardoor het liftende effect langzaam zal toenemen. Het effect van de fillers houdt gemiddeld 9 tot 12 maanden aan.

Nabehandeling: Geen saunabezoek of andere gezichtsbehandelingen binnen een week.

Prijs: Vanaf 250 Euro per milliliter.